9 Ağustos 2009 Pazar

yıldızlar kayacak, haydi onlaRca dilek tutalım...




Perseus (Kahraman) Takım Yıldızı bölgesinde bulunan Göktaşı yağmuru başladı. Halk dilinde "yıldız kayması" olarak bilinen göktaşı yağmurunun en çok gözlemlenebileceği tarih ise 12 ağustos 2009. Bu tarihte gece yarısından sonra gözlerinizi kuzey-doğu ufkuna çevirirseniz bol miktarda Göktaşı Yağmuru yakalama ve dilek tutma şansınız olacak. Gerçekleşir mi orasını bilemem :)

Ay'ın o tarihteki konumundan ötürü gözlem yapma uygunluğu biraz olumsuz etkilenecek ama benden söylemesi; o tarihte şöyle bir gökyüzüne doğru başınızı çevirin...


Perseus, Yunan mitolojisindeki önemli kahramanlardan biridir. Herakles'in ataları arasında yeralan Argoslu bir kahramandır. Babası Zeus annesi ise Akrisios kızı Danae'dir. Perseus'un büyük babası Akrisios bir kahine gidip bir erkek çocuğunun olup olamayacağını sorar. Kahin ona kızı Danae'nin bir erkek çocuğu olacağını ve bu çocuğun onu öldüreceğini söyler. Korkuya kapılan ve kehanetin gerçekleşmesinden korkan Akrisios, yeraltına bronzdan bir oda yaptırarak kızını oraya hapseder. Zeus bronz odanın tavanıdaki bir yarıktan altın damlası şeklinde içerisi sızar ve genç kızla birlikte olur. Bu birleşmeden Perseus doğar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Designed by: NewWpThemes | Converted to Blogger by Professional Blogger Templates | Contact | About