28 Haziran 2009 Pazar

benim gönlüm sarhoştur yıldızların altında, sevişmek ah ne hoştur yıldızların altında


Istanbul Kültür Üniversitesi'nin "2009 Dünya Astronomi Yili" çerçevesinde düzenledigi "II. AMATÖR TELESKOP YAPIMI ÇALISTAYI (ATY2009)" etkinligine kabul edildiginizi bildirmekten mutluluk duyariz.

şeklinde aldığım elektronik postayı okuyunca işte hayatımın fırsatı dedim.

Çalıştay Kilyos SolarBeach'te yapilacak. 9 gece boyunca Kilyos'ta Sarıyer Belediye tesislerinde konaklayacağım. Bazı geceler kısa süreli astronomi eğitimleri ve takımyıldızlarının tanıtılacağı gözlemler olacak. Konaklama ve SolarBeach'de günde 3 öğün yemek İstanbul Kültür Üniversitesi tarafından karşılanacak. Çalıştay bittikten sonra 10 Temmuzda İstanbul Kültür Üniversitesi'nde gerçekleşecek olan III. Amatör Astronomi Sempozyumu'na ve 11 Temmuz'da gerçekleşecek Tarkan Konseri ile birlikte STARFEST09 Gökyüzü Festivali'ne ücretsiz katılacağım.

Çalıştay katılım ücreti ise sadece 100 TL.
Katılımcılar, kazanacakları yeni beceriler sonrasında, çok çeşitli teleskoplar tasarlayıp yapabilecekler, bilgilerini, amatör astronomi ve fen bilimlerinin diğer alanlarında kullanmak istediklerinde, işleri daha kolay olacaktır. Burada öğrendiklerimi kendi başıma uygulamaktan başlayıp, okullarda ya da çevremde benzer çalıştaylar, amatör gökbilim veya bilim şenliklerine kadar değişen çeşitlikte etkinlikler düzenleyebilmeyi hedefliyorum.

2007 yılında yapılmış olan çalıştaya katılıp hayallerini yıldızlara değdiren Tahsin Demirciler Öğretmenimiz gibi bu bilime destek olanların sayısının ülkemizde çoğalması en büyük dileğim.

Kendi teleskobunu yapmak isteyenler için çalıştay sırasındaki çalışmalarımı videoya kaydedip blogumda yayınlayacağım.

1 hafta içerisinde 100 kişiye 100TL'ye giderken yanlarında götürebilecekleri teleskop yapmayı öğreten bu çalıştaya kabul edildiğim için çok gururluyum.
Çalıştay ziyarete açık. Bu kadın orda napıyor diye merak eden tüm arkadaşlarımı beklerim. Starfest 2009'un biletleri ise biletix'te...

3 temmuzda yola çıkıyorum. Öğretmenim Cihan Tuğrul Tezcan beni orada da yalnız bırakmayıp ban eşlik edecek ve teleskop yapımını o da seyredecek. Altuğ Kağan'dan ayrı kalacağım ama eve dönerken ona hocaaaaaaman bir helespok götüreceğim için umarım beni affedecek. Hafta sonları o da gelip ayna aşındıracak benimle :)

Gökyüzüne açılan 100 pencere daha olacak... ve dilerimki ülkemizdeki bu pencerelerin sayısı giderek çoğalsın.

1 yorum:

  1. Gerçekten güzel bir etkinlik olacak. DAY 2009'a sadece Türkiye değil, Dünya genelinde damgasını vuracak. Çünkü böyle bir çalışma ilk kez yapılıyor. Yani "teleskobunu yap ve seyret" etkinliği. Daha önceki etkinliklerde yalnız ayna yapımı vardı. Bu nedenle Dünyada bir ilk. Ayrıca sizin gibi 100 Gökbilim meraklısıyla tanışma ve sohbet etme şansını yakalayacağız. İstanbul'da görüşmek üzere.

    YanıtlaSil

 
Designed by: NewWpThemes | Converted to Blogger by Professional Blogger Templates | Contact | About