7 Ağustos 2009 Cuma

demekki daha Cilalı Ayna Devri gelmemiş!!!








İnce Aşındırmaya Geri Dönmek!!!!

Dün bir saat 800 WAO çalıştım.

Cilalama için yarın lap dökeceğim. Bu nedenle 1200 WAO son ince aşındırma safhasını tamamlamadan önce ihtiyacım olan dişçi alçısından kalıbımı da döktüm, 15 dakika sonra şeridi açıp her iki tarafın kenarlarını da pahlayarak donmaya bıraktım. Bu sefer dişçi alçısını hazırlarken 1 kg alçıya 350 cc ılık su kullandım. Daha akıcı bir kıvamda idi ve dökme işlemi daha kolay oldu.

Alçı dona dursun ben ince aşındırma safhasını tamamlamak üzere hazırlıklarımı yapıp masanın başına geçtim.
  1. Çalışmaya başlamadan önce aynama baktım. Üzerinde parmak ucumla dokunduğum zaman hissedilmeyen ama gözle görülen çizikler vardı. Bunlar önemli değildi zira parmak ucu ile hissedilmeyen çizikler Cilalama sırasında yok olacaklardı.
  2. Çalışmaya başladım.
  3. MOT konumunda çalışmaya başladığımda sanki bu tool benim toolum değilmiş gibi bir hisse kapıldım. Zira o kadar çok takılma vardı ki her ileri geri harekette sanki günlerdir çalıştığım Tool sanki bu değildi.
  4. Buna rağmen 15 dk yavaş yavaş çalışmaya devam ettim.
  5. Lakin her harekette ince aşındırma yapmak yerine aynamı ellerimle carttt cartttttt diye çiziyormuşum gibi hissettim. İçim cızlaya cızlaya çalıştım.
  6. İçimden bir ses "dur devam etme" dedi ama durmadım.
  7. İlk 15 dakikayı tamamlayıp TOT konumuna geçtiğimde gördüğüm manzara karşısında "nurcancığım, içindeki sese güvenip durmazsan olacağı budur" dedim.
  8. 1200 griti elimle yüzeye yaymak ve aynaya dokunmak istedim. Gözle görmeyi bırakın parmaklarımı dokundurduğumda bile oldukça rahat hissedilebilen bariz çiziklerle tanıştım.
  9. Anında elimi ayağımı çektim. Aynam şu an 1200 gritle ıslanmış bir vaziyette masadan bana doğru bakıyor.

Aslında bu pek hoş oldu. Zira şimdi bu durumda ne yapmam gerektiğini öğrenmiş olacağım. Yine içimden bir ses İnce Aşındırma safhasına geri dönüp 5 saatlik bu aşamayı tekrar yapmam ve bu çizikleri yok etmem gerektiğini söylüyor. Başar Titiz Hoca ile irtibata geçtim, resimleri kendisine gönderdim ve ne yapmam gerektiğini öğreneceğim.

SORU 1:Bu neden oldu?

SORU 2:Tekrar olmayacağını nereden biliyoruz?

Nasıl bir yol izleyeceğimi ve bu soruların cevaplarını sonraki yazımda paylaşıyor olacağım....

2 yorum:

  1. Geçmiş olsun, böyle böyle tecrübe kazanacağız demek ki :) Ben de 320 grite yeni başlayacağım birazdan :)

    YanıtlaSil
  2. kolay gelsin. aman ha 1200'de dikkat :)

    YanıtlaSil

 
Designed by: NewWpThemes | Converted to Blogger by Professional Blogger Templates | Contact | About